No bake cheesecake met crunchy bodem

De no bake cheesecake met crunchy bodem

Dit taartje kost iets meer tijd en moeite, maar man oh man is het wel echt de moeite waard haar een keer te maken! 

Dit recept is van Oh My Pie
Foto: Michelle Postma

Wat heb je hier voor nodig? 

  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel
  • Pannetje

Ingrediënten

  • 40 g notenpasta
  • 40 g honing
  • 60 g pure chocolade
  • 40 g gepofte quinoa
  • Snufje zeezout

Voor de vulling: 

  • 600 g kokosyoghurt of andere stevige (plantaardige) yoghurt naar keuze
  • 5 blaadjes gelatine of 3 g agar agar
  • 40 g honing of ahornsiroop
  • Scheutje citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • Optioneel: 1 a 2 tl xanthaangom

Voor de topping: 

  • 250 g bosvruchten
  • Optioneel: 15 g honing (niet vegan) of ahornsiroop
  • 2 blaadjes gelatine of 1 g agar agar
  • Optioneel: pure chocolade en geraspte kokos

En hoe maak je haar dan? 

  1. Verwarm de notenpasta samen met de honing en chocolade au-bain marie.
  2. Spatel hier de gepofte quinoa en het snufje zeezout doorheen.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het chocolademengsel over de bodem. Druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat de taartbodem zo’n 20 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Doe de yoghurt samen met het zoetmiddel, citroensap en de vanille in een mengkom. Spatel dit goed door elkaar.
  5. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 7.
  6. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, let op het mag geen klont worden voeg eventueel iets meer water toe en laat de agar agar zo’n 4 minuten zachtjes koken, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe. Haal het pannetje van het vuur. Ga door naar stap 7.
  7. Proef ondertussen of het mengsel op smaak is, zo niet? Voeg dan nog wat zoetmiddel of vanille toe.
  8. Verdeel de yoghurt over de bodem en zet de  taart vervolgens in de koelkast zodat de vulling op kan stijven.
  9. Zodra de vulling stijf genoeg is kun je aan de slag gaan met het maken van de topping.
  10. Verwarm de bosvruchten in een pannetje met enkele eetlepels water en voeg eventueel het zoetmiddel toe.
  11. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens het aardbeienmengsel toe en haal het pannetje van het vuur. Ga door naar stap 13.
  12. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het aardbeienmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  13. Laat bosvruchtenmengsel iets afkoelen en drapeer het over de taart. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 20 minuten zodat de topping op kan stijven.
  14. Decoreer de taart met wat gesmolten chocolade en kokosrasp voor een feestelijk effect!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *